ЦПЛР ОДК Козлодуй
Център за подкрепа за личностното развитие

Уебинар "Светът на детето - от 3 до 5 години"

„Светът на детето - от 3 до 5 години“ помага на родителите да научат повече за развитието на детето в тази възраст и да усвоят голям репертоар от техники и игри, които да използват при комуникацията, дисциплината и игрите с детето.
Уебинарът включва теория и техники, които се фокусират върху оптималното развитие на детето - социално, емоционално, когнитивно, развитие на езика и креативността.

Някои от темите, които ще застъпим в уебинара:

Етапи в развитие на детето от 3 до 5 години. Основни психологически теории. Важността на ранното детско развитие.

Как да изградим детска емоционална лексика и насърчаваме изразяването на чувства. Как да избягваме използването на критични изявления и да използваме по-позитивна комуникация?

Важността на играта за малките деца. Игри които развиват когнитивните способности- памет, мислене, логическо мислене. Игри за социални и емоционални способности.

Как да се справим с детската агресия, с избухванията и плачът на детето?

Какви правила да използваме, които са реалистични и подходящо за развитието?

Водещ: Анета Калчева – психолог и психотерапевт. Завършила бакалавърска степен по психология в СУ Св. Климент Охридски и магистър „Артистично психосоциални практики и психодрама“ в НБУ. В момента завършва „Психология на развитието“ в НБУ. Работи като психолог, обучител и фасилитатор от 2006 г., а от 2011 г работи активно и с деца и родители.Завършила е 4 годишно сертификационно обучение в метода „Психодрама с деца“ и от 2015г води терапевтични психодраматични групи за деца.
Има дългогодишен опит във воденето на групи за подготовка на бъдещи родители и обучения на родители.
Работи под супервизия като Гещалт консултант и се обучава за гещалт терапевт към Български институт за гещалт терапия. В продължаващо обучение за психодрама терапевт - „Психодрама, социометрия и групова динамика" към Фондация Психотерапия 2000, обучителна организация, член на БДПГТ и FEPTO.
Създател на "СМисъл" - пространство за обучения, консултации и психотерапия. Работи индивидуално и групово с деца, юноши и възрастни.

Продължителност на онлайн лекцията: 2 ч.
Цена: Участието в онлайн лекцията е 25 лв. Заплаща се по банков път.

За записване:

https://forms.gle/fHy23kTtyYKhKxiy6 

Всеки записал се получава информация за плащане с банкова сметка.

След заплащане на сумата ще получите линк с регистрация в платформата www.webinaria.bg

При невъзможност да се включите в живото предаване на уебинарите, ще имате достъп до записа в рамките на 30 дни. Линкът ще бъде изпратен няколко дни до седмица по-късно.

За контакт: info@smisul.org 
тел: 0887 55 68 58

Още предстоящи събития на Слънчогледи - училището за родители: https://www.facebook.com/pg/slanchogledovi.roditeli/events/ 

Още предстоящи събития на СМисъл - https://www.facebook.com/pg/SMisul.org/events